Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Waterpoort Vlaardingen

Waterpoort Vlaardingen is een aanleg- en informatievoorziening aan de Vlaardingse Vaart, Broekkade 3 te Vlaardingen.
Met recht dé waterpoort binnen de recreatieve poorten tot Midden-Delfland en recreatieve ontvangstplek in de entree van de Broekpolder.
De aanlegvoorziening vormt de thuisbasis voor het drijvend bezoekerscentrum, aan boord van de historische Hagenaar Theodora. Dit van oorsprong zeilende vrachtschip dankt zijn scheepstype aan het vaargebied waar het scheepstype ooit voor gebouwd is. In het schip zijn diverse audiovisuele presentaties, een boordbibliotheek met informatie over de Broekpolder en Midden-Delfland.
Op het schip kan je niet alleen terecht om te zien wat er allemaal te beleven is in de omgeving, maar ook om een elektrische sloep te huren. Het project heeft geen winstoogmerk, maar heeft wel de ambitie om het maatschappelijke concept kostendekkend staande te houden.

Vanaf 2015 is de Waterpoort Vlaardingen te beleven als ontmoetingsplek, uitvalsbasis voor waterrecreatie en verhuurpunt en vanaf mei 2017 is ook het bezoekerscentrum geopend.

Voorzieningen

Naast het bezoekerscentrum heeft de stichting ook een gratis aanlegvoorziening van ca. 80m voor varende dagrecreanten gerealiseerd. Schepen kunnen hier tussen zonsopgang en zonsondergang gratis afmeren om heerlijk te genieten van de rust op het water of om even de benen strekken in het prachtige recreatiegebied Broekpolder. Daarnaast zijn er een aantal vaste ligplaatsen voor historische schepen, kenmerkend voor Midden-Delfland. Zeilende platbodems, die ook ieder jaar meedoen met de jaarlijkse Broekpolder Regatta.

Graag zelf het water op?

Comfortabel en makkelijk varen door ons prachtige cultuurhistorisch vaargebied met luxe elektrische sloepen. Voor groepen en/of avonturiers kunnen wij speciale tochten organiseren: een combinatie van varen, wandelen en outdoor activiteiten in samenwerking met Adventure Vlaardingen. Of varen met een originele zeilende westlander: 100% authentiek zwerven door Midden-Delfland met jagen, bomen of spectaculair zeilend op de rakken waar de wind gunstig is. Echt ‘varen als toen’, dus!

Mogelijk gemaakt door…

De Waterpoort Vlaardingen wordt ontwikkeld en mogelijk gemaakt door onze partners:

Vrienden van Waterpoort Vlaardingen