Bijzondere vaartocht Theodora

Op maandag 8 juni vertrok de 103 jaar oude Hagenaar Theodora op haar grote reis dwars door Nederland, met als eindbestemming Vlaardingen. Na vier dagen arriveerde het schip in Vlaardingen, waar het in de Vlaardingse Broekpolder gaat dienen als drijvend bezoekerscentrum.

Voor het laatste stukje varen heeft de Theodora wat extra gewicht nodig om onder de nodige bruggen door te komen zijn wij op zoek naar gewichtige passagiers voor deze bijzondere vaartocht. Op woensdag 17 juni vaart de ‘Theodora’ vanuit het Vlaardingse Buizengat via de Driesluizen naar haar toekomstige ligplaats aan de oever van de Vaart, als onderdeel van het project ‘ Waterpoort Vlaardingen’ bij de Broekpolder. Momenteel is de ‘Theodora’ echter te hoog om onder de sluisdeuren en de twee laagste bruggen over de Vaart door te varen. Om de nodige 90cm lager te komen liggen, nodigt de stichting Waterpoort Vlaardingen passagiers die meer wegen dan 90kg van harte uit om mee te varen woensdagavond tussen 19.30u en 21.00u. Volgens berekeningen zijn er zo’n 150 passagiers nodig om het schip diep genoeg te laden. Het schip is weliswaar 21m lang, maar het wordt toch een volle bak! Gelukkig is het cruciale deel van de vaartocht maar ca. 400m lang, dus iedereen kan al snel weer aan dek en genieten van de vaartocht.

De organisatie maakt er een mooie happening van en het wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Helpen jij en je vrienden ons om de Theodora naar haar nieuwe ligplaats te varen? Bel 010-4602640 of mail naar info@waterpoortvlaardingen.nl