Nieuwe frisse kleur voor Theodora

Op 11 en 12 maart heeft de Stichting Waterpoort Vlaardingen (St. WPV) meegedaan met de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL Doet! Het schip van de stichting, de Hagenaar Theodora uit 1912, heeft het afgelopen weekend een eerste metamorfose ondergaan. Met dank aan de vrijwilligers, zij hebben er samen voor gezorgd dat de Theodora deels voorzien is van een nieuwe kleur. Waar het schip eerst nog een diep rode kleur op het boeisel mocht dragen, heeft het schip nu een frisse groene tint gekregen. De actie van NL Doet! was het startsein voor de restauratie van dit prachtige historische schip. Begin juni 2016 wordt het bezoekerscentrum officieel geopend. Tot die tijd zijn er nog veel handjes nodig om de klus te klaren.

Vrijwilligers gezocht
De stichting Waterpoort Vlaardingen is op zoek naar vrijwilligers die ook in de toekomst kunnen helpen bij het onderhoud van het schip en het bemannen van het bezoekerscentrum. Voor het technische onderhoud aan de Theodora is de stichting op zoek naar handige klussers die willen helpen met diverse klussen, variërend van schilderen tot bijvoorbeeld laswerkzaamheden. Vanaf juni moet bovendien het bezoekerscentrum op gezette tijden worden bemand. Geïnteresseerden kunnen zich melden via 010-4602640.

Steun van vele partners
De Stichting Waterpoort Vlaardingen heeft in de aanloop naar de realisatie van het project van diverse fondsen en bedrijven steun gekregen. Grote dank gaat uit naar het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Omgevingsfonds Midden-Delfland, Provincie Zuid-Holland, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., J.E. Jurriaanse Stichting, Gravin van Bylandt Stichting, G. Ph. Verhagen Stichting en het Deltaport Donatiefonds.