Sloep huren

 

Praktische informatie:

  • Voor het varen met onze sloepen hoeft u niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs.
  • Onze sloepen bieden plaats voor 8 volwassenen.
  • Voor een kaart met vaartijden/routes kijkt u hier
  • Annuleren en/of verplaatsen kan tot 24 uur voor aanvang vaartijd.
    U krijgt dan uw geld retour of mag een nieuwe datum kiezen.
    Zodra de tijdslimiet is verstreken kunnen we de vaartocht helaas niet meer verzetten of uw geld retourneren.
  • U wordt verzocht op de geboekte tijd aanwezig te zijn.
  • Zodra u een boeking plaats gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 


 

U kunt hier klikken om een sloep te boeken.

 


 

Tarieven sloephuur:

09.00 uur – 13.00 uur : €120,-

13.30 uur – 17.30 uur : €120,-

18.00 uur – 21.30 uur : €120,- (alleen in het hoogseizoen)

09.00 uur – 17.30 uur : €180,-

13.30 uur – 21.30 uur : €180,- (alleen in het hoogseizoen)

Borg € 100,- De Borg zal in de regel binnen 7 dagen worden teruggestort.

Indien de sloep niet op tijd terug is, berekenen wij € 1 per minuut dat u te laat bent. Dit geld wordt van de borg ingehouden.
Indien de sloep niet schoon word ingeleverd zal er €50,- schoonmaakkosten ingehouden worden van de borg.

Onder het kopje "extra" kunt u aangeven of gebruikt wilt maken van zwemvesten en of de invalidenlift (tot 125 KG)

 

 

Vragen over sloephuur?

Stuurt u een email naar verhuur@waterpoortvlaardingen.nl

 

Fluistervaren in de regio

Varen met een elektrische sloep is een leuke manier om het natuurgebied Midden-Delfland te ontdekken. Aanmeren voor een picknick, een terrasje pikken bij een van de horecagelegenheden langs de vaarroute, even ‘voor anker’ voor een duik in het water met de kids, stil varen langs de vlietlanden en genieten van de broedende vogels… Mogelijkheden genoeg voor een heerlijke dag op het water.

De boten van rederij Waterpoort zijn duurzaam varende, elektrisch aangedreven sloepen van het type Groene Vaart. De afmetingen van sloepen zijn 6.30m x 2.00m x 0.50m. Gebouwd vang lasvezelversterkt polyester in een mal die getrokken is van een 123 jaar oude overnaadse roeisloep. Het ontwerp van de roeisloep was afgestemd op efficiënt varen met zo weinig mogelijk zuiging en frictie. Perfect voor deze moderne aandrijving; in plaats van spierkracht nu lektrisch aangedreven. Het intelligente laad- en verdeelsysteem staat garant voor 9u vaartijd met een maximale snelheid van 6 km/u (begrensd). De sloepen zijn 100% Hollandse werfbouw, hebben een extreem lage kruiphoogte (90cm) om ook de moeilijkst bereikbare plekjes in Midden-Delfland en het Westland te bevaren. Er kunnen met comfort 6 personen meevaren en maximaal 8. De boten zijn maximaal onderhoudsvrij, maar toch stijlvol en uniek. De vaareigenschappen zijn zeer vergeeflijk, de boten zijn zelfs achteruit makkelijk te varen. Zeer geschikt voor een bemanning die nog geen duizenden mijlen onder de kiel hebben gehad.
Het zijn prachtige boten om te zien en om in gezien te worden.

Zonder storend motorgeluid kan je tot rust komen op het water en echt genieten van de omgeving.

Ontdek de Broekpolder en Midden-Delfland. Midden in een druk stukje Nederland ligt een van de oudste poldergebieden die Zuid-Holland kent. Voor veel bezoekers een verrassende ontdekking. Vooral de ruimte en variatie in deze polders maken het gebied uniek. Oer-Hollandse dorpjes worden afgewisseld door uitgestrekte weilanden, rustige natuurgebieden en een veelzijdig recreatiegebied. Aan de zuidelijke rand van het gebied ligt het recreatiegebied Broekpolder in Vlaardingen. Het is als het ware de waterpoort tot Midden-Delfland. Vandaar ook dat hier ons drijvend bezoekerscentrum ligt, aan boord van het historisch vrachtschip ‘Theodora’. De Broekpolder zelf is een uniek, uitgebreid en veelomvattend natuur- en recreatiegebied. Ook de wijze waarop het tot stand gekomen is mag uniek genoemd worden: vanuit een burgerinitiatief is voor het hele gebied een integraal ontwikkelplan gemaakt en in 10 jaar tijd is het gebied, dat een kwart van de gemeente Vlaardingen beslaat, ontwikkeld tot wat nu 1 van de drukst bezochte natuur- en recreatiegebieden van de regio Rijnmond is.

  

Bezienswaardigheden

Speeltuin Het Klauterwoud

Het klauterwoud is één van de ontwikkelprojecten van de Federatie Broekpolder. Een grote stoere speeltuin in de Broekpolder in Vlaardingen. Hier geen kant-en-klare speeltoestellen (nou vooruit, ééntje dan), maar allerlei hindernissen en elementen die kinderen uitdagen om zelf een spel te bedenken en te spelen. Gewoon lekker ravotten in de natuur.

Educatief Archeologisch Erf

Een spectaculair onderdeel van de Broekpolder: het Educatief Archeologisch Erf (EAE) is een reconstructie van een nederzetting uit de Nieuwe Steentijd (gebaseerd op de Vlaardingencultuur), met een bebouwing uit diverse tijdperken. De Vlaardingencultuur is een periode uit de Nieuwe Steentijd (ca. 3000 vóór Christus). Deze cultuur is vernoemd naar de resten die eind jaren ’50 zijn gevonden in de Vlaardingse Westwijk. In Vlaardingen zijn diverse archeologische vondsten gedaan uit verschillende tijdperken. Op het EAE gaan deze vondsten herleven door ‘gebouwen’ uit de prehistorie, Romeinse Tijd, Middeleeuwen en Vroegmoderne tijd te reconstrueren. Die bouwprojecten zelf zijn onderdeel van de attractie.

Vlaardingencultuurhuis

In de zomer van 2016 is het eerste project afgerond: het Vlaardingencultuurhuis. Gebouwd door Studenten van de faculteit Archeologie (vakgroep Material Studies) van de Universiteit Leiden en vrijwilligers van de Federatie Broekpolder. Na het afdekken van het bouwterrein met schone grond is met de bouw gestart. Om het huis veilig te houden is er omheen een palissade gebouwd. Op de schone grond zijn inmiddels ook prehistorische akkertjes aangelegd. Bij het huis ligt de 1:1-reconstructie van de boomstamboot/kano uit de Romeinse Tijd, die in 1995 bij het bedrijventerrein Hoogstad is opgegraven. De kano is op authentieke wijze door leden van de archeologische werkgroep Helinium vervaardigd.

In de loop van de komende jaren worden de gebouwen uit de andere periodes gebouwd. Momenteel wordt door het ontwerpteam Stroming/RAAP gewerkt aan het definitief Ontwerp van het Educatief Archeologisch Erf.

Om die gebouwen heen wordt bijbehorend landschap uit de tijd van de reconstructies aangelegd. In 2018 speelt het Educatief Archeologisch Erf een rol bij de herdenking van de ‘Slag bij Vlaardingen’ (1018).

Café Vlietzicht

Uitspanning Vlietzicht, gelegen in Midden-Delfland tegenover natuurmonument de Vlietlanden. Zomers genieten op het (drijvend) terras aan en op het water. Raadpleegt u de website van de brasserie voor actiuele informatie. 

Theetuin de Bongaard

Een gezellige theetuin in het centrum van De Lier. Met een heerlijk terras aan het water. De tuin en huis zijn versierd met verschillende spullen. U kunt rond blijven kijken! U kunt hier genieten van een heerlijke high tea en van een uitgebreide lunchkaart. Raadpleegt u de website van de theetuin voor actuele informatie.

Paviljoen de Zweth

In Kwintsheul, op de grens van ‘t Westland en Midden-Delfland kunt u al sinds 1994 terecht voor ontspanning en sportieve recreatie. Op deze unieke, landelijke plek ligt paviljoen de Zweth. Op het terras kunt u met een drankje en een hapje genieten van het schitterende, weidse uitzicht op de polders. Raadpleegt u de website van het paviljoen voor actuele informatie.